WJK yhteistyösopimukseen KuPSin kanssa
24.1.2019 18:55 Uutiset / Pääsivusto

WJK yhteistyöhön KuPS Junioreiden kanssa

WJK Varkaus ry on tänään solminut yhteistyösopimuksen KuPSin kanssa. Yhteistyön eteen töitä tehnyt seuran puheenjohtaja Pekka Hahl avasi tilaisuuden miettien seuran tulevaisuutta: "Yhteistyöllä pystymme kehittymään KuPSin rinnalla." Yhteistyösopimus koskee pääasiassa valmentajayhteistyötä, koulutusta ja pelaajapolun kehittymistä alueellisesti. Asiasta kiinnostuneita oli paikalla Oscarin aulakabinetissa tuvan täydeltä ja KuPS Junioreiden toiminnanjohtaja Jari Koistinen sekä talenttivalmentaja Juha-Pekka Niskanen avasivat yhteistyön linjauksia joukkueiden edustajille.

Palloliiton muutos vie kohti suurseurojen valmennuskoulutuksen vastuuta ja KuPS on ollut edelläkävijä jo asiassa tehden yhteistyötä jo useamman pienen seuran kanssa Pohjois-Savon alueella. ”Ei ole tavoitetta tyhjentää nuoria pelaajia omasta kotiseurasta mihinkään” toteaa KuPS Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Jari Koistinen.

Koulutustarve, teema mihin apua tarvitaan, tulee seurasta päin ja KuPS valmistelee sopivan koulutuskokonaisuuden tarpeen mukaan. Haetaan vuoropuhelua. Tavoitteena on kehittää alueellinen valmentajien tukiverkosto. Valmentajat ovat arjessa aika yksin, valmentajien verkoston vertaistuki olisi tarpeen jokapäiväisen valmentamisen kehittämiseksi.

Juha-Pekka Niskanen linjaa yhteistyötä pelaajan kannalta: ”Tavoitteena ei ole siirtää juniorijoukkueista pelaajia vain KuPSin suuntaan, pelaajan pelioikeus pidetään mahdollisimman pitkään kotiseurassa ja haasteellisempia pelejä tarjotaan pelaajan kehityksen tukemiseksi. Tavoitteena on kehittää pelaajamääriä ja jalkapallon kehitystä koko alueella, ei vain siirtää pelaajia kohti suurseuraa. ” WJK:n toiminta jatkuu kunnioittaen seuran perinteitä ja nimeä: ”Jokaisella seuralla säilyy oma identiteetti yhteistyön sisällä”.

KuPS on etenemässä laatuseurana kohti ylintä tasoa (5). Yhteistyön kautta on mahdollista saada tukea myös WJK:n alkutaipaleelle kohti laatuseurahanketta. (Palloliiton Laatujärjestelmä )

Yhteistyö KuPSin kanssa on WJK:lle maksutonta – yhteinen tavoite on ensisijaisesti kehittää alueellista jalkapalloa. Mukana alueelta on myös esimerkiksi iisalmelainen jalkapalloseura PK-37 ja Siilinjärveltä Toivalan Urheilijat ja Siilinjärven Palloseura. Erikoiskoulutukset ovat mahdollisesti maksullisia silloin kun ne ovat maksullisia myös muille valmentajille KuPS:in sateenvarjon alla.

Pitkään WJK:ssa ontunutta maalivahtivalmennusta pystytään kehittämään yhteistyössä KuPSin kanssa. Oman seuran aktivoituminen tarvitaan suurseuran tuen lisäksi, toivottavasti löytyisi nimenomaan maalivahtivalmennuksesta kiinnostuneita valmentajia, joille saataisiin työkaluja yhteistyön kautta. Myös talenttikoulutusta tarvitaan varkautelaisten pelaajien taitojen kehittämiseksi.

KuPS on ollut kehittämässä yhteistyössä Jopoxin kanssa järjestelmää. Saman toiminnanohjausjärjestelmän käyttäjänä WJK saa hankittua samat toiminnalliset järjestelmät niiden valmistuttua.

KuPSin puolelta alueellista yhteistyötä ovat vastuullisina kehittämässä Juha-Pekka Niskanen (talenttivalmentaja, kilpavaihe), Anssi Pellikka (junioripäällikkö, tutor valmentaja) sekä Miikka Ilo (talenttivalmentaja, nuoruusvaihe).


   
Lisää uutisia
WJK Varkaus Ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat