WJK mukana seurakehityshankkeessa
17.8.2018 9:33 Uutiset / Pääsivusto

Jokaiseen taitolajiin perehdyttiin ennen suoritusta

WJK on mukana yhtenä kehitysseurana Suomen Palloliiton seurankehityshankkeessa ja hankkeen tavoitteena on saada jalkapalloon mukaan uusia junioreita sekä ehkäistyä urheiluharrastuksen kesken jättämistä niin tytöissä kuin pojissa.


Taitoa ja jalkapallon tekniikkaa mittaavat Tekniikkakisa-tapahtumat ovat osa hanketta. Näin saamme myös madallettua kynnystä osallistua piirin kisoihin mahdollisimman monen pelaajan voimin, kun lajit tulevat tutuiksi omassa ympäristössä. Seuran omissa tekniikkakisoissa otettiin tulokset ylös ja tavoitteena on seurata pelaajakohtaista kehitystä kokoajan – jokainen kilpailee itseään vastaan parantamalla omaa tulostaan harjoittelemalla. Tekniikkalajit vaativat harjoittelua ja jatkossa WJK järjestää kuukausittain tekniikkaharjoitukset – laji kerrallaan käydään tekniikkalajit läpi ja harjoitellaan suorituksia. Tekniikkalajit kehittävät pelaajan osaamista myös jalkapallon pelikentällä, näppäryyttä ja tekniikkaa tarvitaan aina. Seuran tavoitteena on että saamme kisoihin osallistujien määrän nousemaan nykyisestä n.10 pelaajasta moninkertaiseksi ja jokainen ikäluokka lähtisi tavoittelemaan taitomerkkien suorittamista.

Suunta on hyvä, sillä seuran omiin kisoihin osallistui jo 50 seuran kasvattia. Tulosten perusteella ensimmäistä kertaa kisanneet olivat jo lähellä suorittaa Palloliiton merkkirajan. Kisojen tarkoituksena on kilpailla vain parantaakseen omia tuloksia kehittyäkseen, ei joukkuekavereita vastaan. Tulokset olivat joukkueissa tasaisia, eikä isoja tasoeroja ollut ikäluokittain havaittavissa. Suurimmat erot olivat sukupuolien välillä, johon tulemme paneutumaan, että tasoerot saadaan kurottua umpeen.

Tapahtuma ei olisi onnistunut ilman seuran toimihenkilöitä sekä aktiivisia vanhempia, iso kiitos kuuluu siitä heille. Toivottavasti saamme heitä myös seuraavan kerran paikalle. Tapahtumaan tarvitaan kuitenkin toistakymmentä talkoolaista, että se on onnistunut.


Palloliiton hankkeen myötä aloitimme elokuun alussa suunnitelmallisen maalivahtiharjoittelun – ensimmäinen leiripäivä järjestettiin ja maalivahteja olivat kouluttamassa edustusjoukkueessa pitkään mukana pelannut maalivahti Matti Oinonen sekä seuran työntekijä Tuomo Tuunainen. Viime viikolla starttasi myös aloittaville futaajille suunnattu jalkapallokoulu, johon osallistujia tulee kokoajan lisää. Jalkapallokoulu jatkuu koko syksyn ja mukaan mahtuu vielä.

TAITOKILPAILULAJIT

Pojat/Tytöt (C-15, C-14) kuljetus – keskitys, syöttö, pusku, pujottelu, kuljetus - laukaus, pituuspotku

Pojat/Tytöt (D-13, D-12) ponnauttelu, pusku, syöttö, pujottelu, kuljetus - laukaus, pituuspotku

Pojat/Tytöt (E-11, E-10, F-9) ponnauttelu, pusku, syöttö, pujottelu, kuljetus - laukaus


   
Lisää uutisia
WJK Varkaus Ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat